First race

(Dutch version below)

On the 29th of June I ran my first ‘race’. It was a 3.2 km run through the center of Utrecht and was more meant to be fun that a real race.

I had set myself two goals for the race: Not to finish last and preferably with a time under 8 min per km. although the run did not go very smoothly for me, I did however achieve both my goals. I finished ahead of about 25 people and I try not to think too much about the 200 people who finished ahead of me. And I finished with a time of 25:03, which meant 7:51 per km. Not my fastest time ever, but it is somewhere on top of the list. And not that bad considering the fact that I was coughing my lungs out 5 minutes into the race. And I also learned a few things from this race, especially not to keep running for too long at the beginning, because then I will be done for within the first 5 minutes of the race.

74 days to go until the damloop by night.

——————————————————————————————————————————————————————-

Op 29 juni liep ik mijn eerste ‘race’. Een 3.2 km loop door Utrecht waarbij het meer ging om de gezelligheid, dan om het winnen.

Ik had van tevoren mezelf twee doelen gesteld: Niet als laatste eindigen en het liefst onder de 8 min per km. Hoewel de run alles behalve echt vlekkeloos verliep, behaalde ik deze twee doelstellingen in elk geval wel. Ik bleef toch zeker wel zo’n 25 mensen voor en aan die 200 mensen die mij dan weer voorbleven, daar probeer ik dan maar niet te veel aan te denken. En met een tijd van 25:03 was mijn tijd per km 7:51.

Niet mijn snelste tijd ooit, maar hij staat wel ergens boven aan het lijstje. En niet echt een slechte tijd als je bedenkt dat ik na 5 minuten al de longen uit mijn lijf aan het hoesten was. En daarnaast heb ik ook geleerd van deze race, vooral dat ik niet te lang moet blijven doorlopen in het begin, omdat ik mezelf dan binnen de eerste 5 minuten al zo’n beetje stuk loop.

Nog 74 dagen te gaan tot de damloop by night.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a website or blog at WordPress.com

Up ↑

%d bloggers like this: