Skechers GOrun Ultra Review

(Dutch version below)

20140530_190451
Skechers GOrun Ultra

I have to say that I haven’t tried that many running shoes in my life, so I’m definitely not an expert. But I did do some research on the internet before buying my running shoes.

Since I have a very low arch (or rather a non existent one), I need a lot of cushioning. These past couple of years it has been a trend among brands to make minimalist running shoes, although this trend seems to be changing. But this means that there are not that many really cushioned shoes out there at the moment. The most well known brands, like Nike and Asics, don’t have very cushioned shoes yet. This basically left me with two options: The Hoka One One and the Skechers GOrun Ultra.

However the Hoka One One looks like a moon boot and cost around 180 Euro, while the Skechers GOrun Ultra are lighter in weight, look a bit less like moon boots, are suited for road and trail and cost 80 Euro. So that made my choice pretty easy. Especially because of the positive reviews I found on the web by people who were pleasantly surprised by the quality of the Skechers GRU (Skechers isn’t well known for its running shoes, although this might improve in the future). Although I would personally change a few things about the GOrun Ultra, like more choice in available colors (at least in the Netherlands there aren’t that many choices) and more support, I am very satisfied with them. The best features of this shoe? The cushioning, the grip, the space in the toe box and the mesh on the toe box that stretches while you run. Also pretty nice is the 4/8 mm drop and the mid-foot strike technology. Although, I must say I am a little worried about the wear on the soles after just a 100 km.

Note: I purchased these shoes myself, they were not given to me for this review. All opinions are my own. I’ve done about a 100 KM in them by the time this review was written.

—————————————————————————————————————————————————————

Ik moet zeggen dat ik niet heel veel hardloopschoenen heb geprobeerd in mijn leven, dus ik ben alles behalve een expert op dit gebied. Maar ik heb wel het een en ander gelezen op internet voordat ik besloot welke schoenen ik wilde hebben.

Gezien het feit dat ik platvoeten heb en daarom van nature minder demping, was het voor mij vooral belangrijk om een paar schoenen te vinden met zo veel mogelijk demping in de schoen zelf. De afgelopen jaren was het vooral populair onder producenten om hardloopschoenen te maken met zo min mogelijk demping, maar deze trend begint nu langzaam te verschuiven. Echter zijn er momenteel dus nog niet zo heel veel schoenen op de markt met veel demping. Dat maakte op zich de keuze voor mij redelijk makkelijk. De echt bekende merken zoals Asics en Nike hebben zich nog niet gewaagd aan de ‘ultra cushioning’ schoenen, dus de enige twee opties voor mij waren eigenlijk alleen de Hoka One One en de Skechers GOrun Ultra.

Nu ziet de Hoka One One eruit als een soort van moon boot en kost ongeveer 180 Euro. Daarentegen is de GOrun Ultra lichter van gewicht, ziet er iets minder uit als een moon boot, is geschikt voor verschillende ondergronden en kost maar 80 Euro. Dus wat mij betreft was de keuze toch snel gemaakt, vooral omdat ik op internet veel mensen tegen kwam die blij verrast waren door de kwaliteit van de Skechers GOrun Ultra (want Skechers staat niet echt bekend om zijn sportschoenen, hoewel dat in de toekomst misschien wel meer gaat komen). En ik heb nu ongeveer zo’n 100 km in deze schoenen afgelegd. Hoewel ik voor mij persoonlijk misschien wat verandering aan zou brengen, zoals meer keuze qua kleuren en wat meer support, ben ik over het algemeen zeer tevreden over deze schoen. Vooral de demping, de grip, de ruimte bij de tenen en ook het makkelijk meebewegen van de mesh bij de tenen tijdens het hardlopen vind ik de pluspunten van deze schoen. Al maak ik me enigszins zorgen over de redelijk snelle slijtage van de zool na slechts 100 km erop gelopen te hebben.

20140530_190559-1
Skechers GOrun Ultra

One thought on “Skechers GOrun Ultra Review

Add yours

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a website or blog at WordPress.com

Up ↑

%d bloggers like this: